Festes

Festes sostenibles

FESTES DE SANT SEBASTIÀ 2019

sant sebastià

Trobareu el programa de festes a la següent web (Sant Sebastià 2019) i també el podeu descarregar en format PDF Aquí.

Foguerons Sant Sebastià/Sant Antoni de les associacions al Districte Nord:

 • Dissabte 12 de gener: fogueró de l’AV El Capitol a Plaça Flèming.
 • Dissabte 12 de gener: fogueró de l’AV Sa Garriga a Plaça Antoni Garau.
 • Dissabte 12 de gener: fogueró de l’AV Secar de la Real al Monestir de la Real.
 • Dissabte 12 de gener: fogueró de l’AV Establiments a la plaça de la Immaculada.
 • Dimecres 16 de gener: fogueró de S’Indioteria a la plaça de la parròquia.
 • Divendres 18 de gener: fogueró de l’AV Camp Redó a Plaça París.
 • Divendres 18 de gener: Llonguetada de l’AV Santa Pagesa i Orgull llonguet a Plaça Flèming.
 • Dissabte 19 de gener: fogueró de l’AV Coliseu al carrer Castellarnau, 4.
 • Divendres 25 de gener: fogueró de l’AV Amanecer a la plaça Carles Riba.
 • Dissabte 26 de gener: fogueró de l’AV Son Espanyol al casal de barri Son Espanyol.
 • Dissabte 26 de gener: fogueró de l’AV Santa Pagesa a Plaça Santa Pagesa.
 • Dissabte 26 de gener: fogueró de l’AV Son Oliva al carrer José María Usandizaga.
 • Dissabte 26 de gener: fogueró de l’AV Son Sardina a la plaça Monsenyor Mairata.
 • Divendres 1 de febrer: fogueró de l’AV Cas Capiscol al carrer Orquídea.

FESTES D’ESTIU 2018

Festes d'estiu 2018

Podeu descarregar en format PDF el programa de festes d’estiu 2018 de l’Ajuntament de Palma aquí.

Festes d’estiu organitzades per les Associacions de Veïnats del Districte Nord:

DIADES I ALTRES ACTIVITATS ALS BARRIS

ALTRES FESTES TRADICIONALS A CIUTAT

Cavalcada

Les Festes de Nadal i Reis
(Del 28 de novembre al 6 de gener)

L’Ajuntament de Palma s’adhereix cada any a les celebracions nadalenques amb el seu millor esperit. La ciutat canvia la seva fesomia, els seus carrers i places adquireixen un color i una animació especial que convida a passejar-hi i participar de l’alegre ambient de cadascun dels seus racons. Es confecciona un programa d’activitats adreçat a tota la família i, en especial, als més menuts. Dins d’aquestes activitats s’inclouen les següents:

 • Encesa dels llums de Nadal i inauguració del Betlem que s’exposa al vestíbul de Cort durant les festes de Nadal.
 • Cavalcada dels Reis Mags (5 gener), que és, sens dubte, l’esdeveniment més esperat de les festes de Nadal, especialment pels més petits. Els principals carrers de la ciutat s’omplen de milers de persones que volen veure de ben a prop el pas de tant important comitiva. Ses Majestats els Reis Mags d’Orient arriben al Moll Vell de la ciutat de Palma a bord del vaixell més antic de la flota espanyola. Posteriorment, seran rebuts per les autoritats de Palma i saludaran a totes les persones que els hagin anat a esperar.

Sant Antoni

Beneïdes de Sant Antoni
(17 de gener)

Sant Antoni és el protector de la pagesia mallorquina, aquest dia era costum treure al carrer els animals que eren destinats com a eina de treball o els de corral per beneir-los, així Sant Antoni els protegia de malalties durant tot l’any. Actualment les beneïdes són una manifestació més de la nostra tradició cultural i en bona part les bísties i els ramats han estat substituïts per animals de companyia.

Música de xeremiers, ballades populars, missa solemne a l’església de Sant Miquel i una desfilada d’animals des de la Seu fins l’església de Sant Miquel, on són beneïts, formen part d’una gran jornada festiva.

Sant Antoni

Festes de Sant Sebastià
(Del 14 al 22 de gener)

Les Festes de Sant Sebastià, com a festes patronals de la Ciutat, són les més populars i apreciades de totes quantes se celebren al llarg de l’any i aquelles amb les quals més s’identifica la ciutadania. L’Ajuntament de Palma ofereix un extens calendari d’activitats dirigides al públic de totes les edats. La música de tots els estils, l’esport, el teatre i moltes altres activitats es complementen amb els focs artificials, i reuneixen milers de ciutadans als carrers i places de la nostra ciutat.

 • La Revetla de Sant Sebastià, que es fa el dia 19 de gener, és, sens dubte, una de les activitats principals d’aquestes festes. Les places més importants del centre de la Ciutat s’omplen de foguerons i acullen els més importants artistes de dins i fora de les nostres illes.
 • Sant Sebastià Petit
 • Correfoc

Carnestoltes

Carnaval
(Febrer)

A Palma les desfilades de disfresses pel Born estan documentades des del segle XVIII, encara que Sa Rua com a tal no existeix fins a principis del segle XX. Aquests dies els carrers de Palma s’omplen de pallassos, princeses, herois de llegenda, etc. i com és habitual l’Ajuntament de Palma ho vol celebrar amb tres grans actes:

 • Sa Rueta: consisteix en tot un seguit d’animacions, jocs i activitats per els més petits que es porta a terme als principals carrers del centre de Ciutat.
 • Sa Rua: és una desfilada de carrosses i comparses per diversos indrets de Palma. És el moment de repartir alegria i mostrar els resultats aconseguits després de tot un any de treball. Els participants inscrits podran optar als premis del concurs.

diumengeangel

Diumenge de l’Àngel

Una setmana després del diumenge de Pasqua, es celebra el Diumenge de l’Àngel. La celebració actual té el seu origen en el Pancaritat medieval, realitzat ja en el segle XIII a l’oratori del Temple, on es repartia pa als pobres.

La festa consisteix a pujar al castell a passar-hi el dia compartint el pa, taleca i les darreres panades, tot això amenitzat amb diverses activitats dirigides a tota la família: ball de bot, demostracions de la Policia Muntada, animació infantil, entre d’altres. La passejada de l’Àngel acompanyat d’una cort d’acròbates, músics i malabars és un dels actes característics de la festa.

santjoan

Nit de Sant Joan
(Vigília del 24 de juny)

La Revetlla de Sant Joan, també anomenada popularment com la Nit del Foc o la Nit de les Bruixes, és una celebració que es realitza durant la vigília del 24 de juny, és una de les tradicions més típiques del mediterrani. La tradició i la màgia es barregen per a donar la benvinguda al solstici d’estiu.

Hi ha un munt de costums entre les quals destaca el foc com el protagonista absolut d’una nit màgica on també son tradicionals els foguerons i les reunions espontànies a les diferents platges de Palma, a més de la concentració de gran part dels ciutadans de Palma al Parc de la Mar per gaudir dels diferents espectacles programats per aquesta màgica nit.

Mare de Deu de la Salut

Festes de la Mare de Déu de la Salut
(Setembre)

Amb la tardor, arriben a la nostra Ciutat les Festes de la Mare de Déu de la Salut, amb una programació ja consolidada. A més del programa religiós, del qual en destaca l’Ofrena de Flors a la Mare de Deú a la Parròquia de Sant Miquel, les festes de la que popularment és coneguda com “la patrona” de Palma, inclouen diferents activitats per a tots els públics: Trobada de Gegants, animació infantil, música, teatre, etc.