Festes

Festes sostenibles

FESTES DE SANT SEBASTIÀ 2017

Programa de festes en format PDF Aquí

Foguerons Sant Sebastià/Sant Antoni de les associacions al Districte Nord:

 • Divendres 13-1-2017 AV Camp Redó (plaça París)
 • Dissabte 14-1-2017 AV Sa Garriga (Plaça de l’Església)
 • Dissabte 14-1-2017 AV Son Oliva (carrer Jose maría Usandizaga)
 • Dissabte 14-1-2017 AV Es Capitol (plaça Alexandre Fleming)
 • Dissabte 14 i diumenge 15-1-2017 AV Establiments (plaça de la Immaculada)
 • Dilluns 16-1-2017 AV S’Indioteria (plaça de la Parròquia)
 • Dimecres 18-1-2017 AV Coliseu (Casal de Barri Can Alonso)
 • Dimecres 18-1-2017 Orgull Llonguet (plaça París)
 • Dissabte 21-1-2017 AV Son Espanyol (casal de Barri Son Espanyol)
 • Divendres 27-1-2017 AV Amanecer (plaça Carles Riba)
 • Divendres 27-1-2017 AV Tramuntana, Cas Capiscol – Son Busquets (carrer Orquídea)
 • Dissabte 28-1-2017 AV Son Sardina (plaça Monsenyor Mairata)
 • Dissabte 28-1-2017 AV Santa Pagesa (carrer Blanquerna, entre Ticià i Pare Molina)

FESTES D’ESTIU 2017

festes d'Estiu

Festes d’estiu de l’Ajuntament de Palma (del 23 de juny al 2 de juliol)

Festes d’estiu de l’Associació de Veïnats TRAMUNTANA, CAS CAPISCOL I SON BUSQUETS (8, 9, 10 i 11 de juny de 2017)

Festes d’estiu de l’Associació de Veïnats Capitol (del 14 al 17 de juny de 2017)

Festes d’estiu de l’Associació de Veïnats S’INDIOTERIA (del 16 al 25 de juny de 2017)

Festes de l’Associació de veïnats CAMP REDÓ (6, 7 i 8 de juliol de 2017)

Festes de l’Associació de Veïnats ESTABLIMENTS (Del 8 al 29 de juliol de 2017)

Festes de Santa Catalina Thomàs (Plaça Santa Pagesa, BONS AIRES) (del 21 al 28 de juliol de 2017)

Festes de l’Associació de veïns i veïnes AMANECER (28, 29 i 30 de juliol de 2017)

Festes de l’Associació de Veïnats SA GARRIGA (Del 5 al 15 d’agost de 2017)

Festes de l’Associació de Veïnats SECAR DE LA REAL (Del 10 al 20 d’agost de 2017)

Festes de l’Associació de Veïnats SON SARDINA (Del 1 al 10 de setembre de 2017)

Festes de l’Associació de Veïnats SANTA PAGESA (Del 2 al 9 de setembre de 2017)

 

ALTRES FESTES TRADICIONALS A CIUTAT

 

Cavalcada

Les Festes de Nadal i Reis
(Del 28 de novembre al 6 de gener)

L’Ajuntament de Palma s’adhereix cada any a les celebracions nadalenques amb el seu millor esperit. La ciutat canvia la seva fesomia, els seus carrers i places adquireixen un color i una animació especial que convida a passejar-hi i participar de l’alegre ambient de cadascun dels seus racons. Es confecciona un programa d’activitats adreçat a tota la família i, en especial, als més menuts. Dins d’aquestes activitats s’inclouen les següents:

 • Encesa dels llums de Nadal i inauguració del Betlem que s’exposa al vestíbul de Cort durant les festes de Nadal.
 • Cavalcada dels Reis Mags (5 gener), que és, sens dubte, l’esdeveniment més esperat de les festes de Nadal, especialment pels més petits. Els principals carrers de la ciutat s’omplen de milers de persones que volen veure de ben a prop el pas de tant important comitiva. Ses Majestats els Reis Mags d’Orient arriben al Moll Vell de la ciutat de Palma a bord del vaixell més antic de la flota espanyola. Posteriorment, seran rebuts per les autoritats de Palma i saludaran a totes les persones que els hagin anat a esperar.

Sant Antoni

Beneïdes de Sant Antoni
(17 de gener)

Sant Antoni és el protector de la pagesia mallorquina, aquest dia era costum treure al carrer els animals que eren destinats com a eina de treball o els de corral per beneir-los, així Sant Antoni els protegia de malalties durant tot l’any. Actualment les beneïdes són una manifestació més de la nostra tradició cultural i en bona part les bísties i els ramats han estat substituïts per animals de companyia.

Música de xeremiers, ballades populars, missa solemne a l’església de Sant Miquel i una desfilada d’animals des de la Seu fins l’església de Sant Miquel, on són beneïts, formen part d’una gran jornada festiva.

Sant Antoni

Festes de Sant Sebastià
(Del 14 al 22 de gener)

Les Festes de Sant Sebastià, com a festes patronals de la Ciutat, són les més populars i apreciades de totes quantes se celebren al llarg de l’any i aquelles amb les quals més s’identifica la ciutadania. L’Ajuntament de Palma ofereix un extens calendari d’activitats dirigides al públic de totes les edats. La música de tots els estils, l’esport, el teatre i moltes altres activitats es complementen amb els focs artificials, i reuneixen milers de ciutadans als carrers i places de la nostra ciutat.

 • La Revetla de Sant Sebastià, que es fa el dia 19 de gener, és, sens dubte, una de les activitats principals d’aquestes festes. Les places més importants del centre de la Ciutat s’omplen de foguerons i acullen els més importants artistes de dins i fora de les nostres illes.
 • Sant Sebastià Petit
 • Correfoc

Carnestoltes

Carnaval
(Febrer)

A Palma les desfilades de disfresses pel Born estan documentades des del segle XVIII, encara que Sa Rua com a tal no existeix fins a principis del segle XX. Aquests dies els carrers de Palma s’omplen de pallassos, princeses, herois de llegenda, etc. i com és habitual l’Ajuntament de Palma ho vol celebrar amb tres grans actes:

 • Sa Rueta: consisteix en tot un seguit d’animacions, jocs i activitats per els més petits que es porta a terme als principals carrers del centre de Ciutat.
 • Sa Rua: és una desfilada de carrosses i comparses per diversos indrets de Palma. És el moment de repartir alegria i mostrar els resultats aconseguits després de tot un any de treball. Els participants inscrits podran optar als premis del concurs.

diumengeangel

Diumenge de l’Àngel

Una setmana després del diumenge de Pasqua, es celebra el Diumenge de l’Àngel. La celebració actual té el seu origen en el Pancaritat medieval, realitzat ja en el segle XIII a l’oratori del Temple, on es repartia pa als pobres.

La festa consisteix a pujar al castell a passar-hi el dia compartint el pa, taleca i les darreres panades, tot això amenitzat amb diverses activitats dirigides a tota la família: ball de bot, demostracions de la Policia Muntada, animació infantil, entre d’altres. La passejada de l’Àngel acompanyat d’una cort d’acròbates, músics i malabars és un dels actes característics de la festa.

Feria de Abril
(Abril)

L’Ajuntament de Palma organitza la Feria de Abril, en col·laboració amb la Casa de Andalucía i la Hermandad del Rocío. Al recinte firal del Polígon de Son Rossinyol s’instal·len les casetas que ambientaran la Feria durant deu dies amb tot tipus d’activitats típiques de la cultura andalusa: ball, concursos, demostracions hípiques, demostracions de ball, degustacions, etc. La Feria roman oberta dia i nit amb la música i gastronomia típica, i un ambient i decoració única. Es celebra des de 1990 amb una gran participació ciutadana.

santjoan

Nit de Sant Joan
(Vigília del 24 de juny)

La Revetlla de Sant Joan, també anomenada popularment com la Nit del Foc o la Nit de les Bruixes, és una celebració que es realitza durant la vigília del 24 de juny, és una de les tradicions més típiques del mediterrani. La tradició i la màgia es barregen per a donar la benvinguda al solstici d’estiu.

Hi ha un munt de costums entre les quals destaca el foc com el protagonista absolut d’una nit màgica on també son tradicionals els foguerons i les reunions espontànies a les diferents platges de Palma, a més de la concentració de gran part dels ciutadans de Palma al Parc de la Mar per gaudir dels diferents espectacles programats per aquesta màgica nit.

Mare de Deu de la Salut

Festes de la Mare de Déu de la Salut
(Setembre)

Amb la tardor, arriben a la nostra Ciutat les Festes de la Mare de Déu de la Salut, amb una programació ja consolidada. A més del programa religiós, del qual en destaca l’Ofrena de Flors a la Mare de Deú a la Parròquia de Sant Miquel, les festes de la que popularment és coneguda com “la patrona” de Palma, inclouen diferents activitats per a tots els públics: Trobada de Gegants, animació infantil, música, teatre, etc.